Middin in Beeld

Mag ik even 02-05-2017

Een zeilevenement waarbij iedereen wint

Sail4Care is een nieuw zeilevenement voor ondernemers en hun relaties. De opbrengst is voor cliënten van Middin en zij werken die dag volop mee. Middin is blij met dit soort initiatieven. Omdat iedereen erbij wint.

Op 12 mei 2017 vindt de eerste editie van Sail4Care plaats. Het idee komt van een aantal zakenmensen die vinden dat ze een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. En ze houden toevallig ook van zeilen. Zo werd Sail4Care geboren, een zeilevenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan de cliënten van Middin.

Sponsoring door het bedrijfsleven is niet nieuw, het gebeurt vandaag de dag wel vaker en het is zichtbaarder. Ik vind dat een positieve ontwikkeling. Allereerst vanwege het geld. Met de huidige financiering kunnen we als Middin nog steeds goede zorg leveren, gelukkig wel. Maar we zien ook dat budgetten krapper worden. Vooral voor extra dingen als vakanties, extra spelmiddelen of tuininrichting is minder ruimte. Dan kan een financiële gift een uitkomst zijn, maar er is meer mogelijk.

Meer dan geld alleen

Een evenement als Sail4care gaat om veel meer dan geld alleen. Bedrijven willen namelijk best een cheque uitschrijven, maar daar willen ze wel iets voor terug. Ze willen iets concreet bijdragen, kennis delen, betrokken zijn en leren.

Bij Sail4Care betalen deelnemers een bepaald bedrag. Daarmee ondersteunen ze niet alleen het goede doel, ze krijgen ook een mooie zeildag met hun relaties én een bijzondere ontmoeting met de mensen van Middin. Op hun beurt krijgen cliënten een rol en taak die bij hen past en zijn zo volop onderdeel van het evenement.

Het werkt dus twee kanten op. Dat maakt dit soort initiatieven enorm waardevol.

Gemeenschapszin versterken

Nu is Sail4Care een groot evenement, maar in het klein werkt het precies hetzelfde. Ik ken mooie voorbeelden van locaties die van alles voor elkaar krijgen, door samen te werken met bedrijven of winkels in de buurt. Of met de kerk en de sportclub.

Juist op lokaal niveau is die wederkerigheid sterk. De buurt leert de mensen van Middin kennen en onze cliënten voelen zich gekend en erkend bij ‘de buren’. Dat versterkt de gemeenschapszin.
Ook het persoonlijk netwerk is belangrijk. Familie en vrienden van cliënten en medewerkers vormen voor ons een waardevol netwerk waar veel kansen liggen.

Ik hoop dat Sail4Care ons allemaal inspireert om vaker op pad te gaan. Op zoek naar activiteiten en evenementen waarbij iedereen wint. Middin helpt je graag om het te realiseren.

Sam Schoch
lid raad van bestuur Middin

Heb je een bedrijf en wil je ook iets betekenen voor de cliënten van Middin? Word Vriend van Middin of organiseer een activiteit in het kader van Maatschappelijk Bewust Ondernemen.  Lees verder:

Vrienden van Middin

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *