Middin in Beeld

Portret 04-08-2017

De sociale carrière van Tjeerd de Groot

Na de HBS wilde Tjeerd de Groot, naar de Sociale Academie, maar nog voordat hij zijn HBS-diploma in handen had, kreeg hij daar een afwijzing omdat hij te zakelijk zou zijn. Zijn levenspad duwde hem, na diverse baantjes in de transportwereld en na ontslag, uiteindelijk toch in die richting. Nu is Tjeerd vrijwilliger, onder andere bij Middin.

Als mentor zet Tjeerd de Groot zich bij Middin in voor de belangen van cliënten met een verstandelijke beperking bij de locaties Schuilingsoord en De Patio en soms bij locatie De Bessentuin. Zijn goede werk daar bleef niet onopgemerkt en de Rotterdamse  krant ‘De Botlek’ portretteerde Tjeerd als Nissewaarder van de week.

Zo is Tjeerd onder andere mentor voor de nu 87-jarige Dien. Tjeerd “Ik ben met haar kleren gaan kopen, zodat ze er weer tiptop uitzag. En ik ben met haar naar de tandarts gegaan. Daar kreeg ze een nieuw gebit.”

Lees het hele portret van Tjeerd op de website van De Botlek.

Tjeerd zet zich belangeloos in voor cliënten van Middin. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Middin. Wil je ook een verschil maken? Vul het interesseformulier in op onze website.

Vrijwilliger bij Middin

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *