Middin in Beeld

Onbeperkt talent 29-09-2017

‘Sappie van de week’ met geheim ingrediënt

De hele week kijken de cliënten en medewerkers van De Kade er naar uit. Iedere donderdag worden zij in de watten gelegd door Cyril en Gerold die voor hen een verfrissende traktatie klaarmaken. Hun beroemde smoothies zijn altijd weer een welkome en gezonde onderbreking van het werk op het activiteitencentrum.

Gerold Cairo (46) woont bij locatie Boermarke en Cyril Braumuller (61) woont zelfstandig in de wijk Feyenoord. De twee ontmoetten elkaar jaren geleden bij het activiteitencentrum.  Daar startten zij een mooie samenwerking. Ze wilden graag iets doen voor de senioren van het verzorgingshuis Rubroek. Samen bedachten zij het ‘Sappie van de week’. Er werd fruit en groente ingekocht en een blender aangeschaft en recepten opgezocht. Zo leerden zij de heerlijkste smoothies maken.

Volop keuze

Sinds de verhuizing van het activiteitencentrum zijn het de cliënten en medewerkers van De Kade die wekelijks mogen genieten van de sappies. Iedere donderdag mag iemand anders zijn favoriete smoothie uitkiezen. Of dat er nou een is met bananen en appel, of met ananas en druiven… Er is inmiddels een boek vol keuzemogelijkheden. Cyril zorgt ervoor dat alle ingrediënten in de blender gaan en Gerold deelt de smoothies met plezier uit aan alle mensen op de verschillende afdelingen.

Gewoon doorgaan

Cyril en Gerold hebben beiden niet-aangeboren hersenletsel en afasie. Daarom is het niet makkelijk om zich uit te drukken. Cyril: “Door mijn hersenbloeding doen mijn rechterarm en -been het niet. En ik vergeet veel.” Gerold omschrijft zijn beperking als “Ik ben ziek”. Maar de mannen staan ondanks alles positief in het leven.  “Je kan wel huilen en niks doen, maar dat helpt niet. Gewoon doorgaan en daarna zien we wel. We willen eerst alles zelf doen en als het niet lukt, dan vragen we wel om hulp”.

Zelf vinden Cyril en Gerold eigenlijk alle smoothies die zij maken lekker. “Nee hoor, we hebben geen favoriet.” Wel schijnt er een goedbewaard geheim ingrediënt te zijn dat de smoothies extra lekker maakt. Maar dat geheim willen ze niet prijsgeven. Wat zou het kunnen zijn?

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

29-10-2017
Wiron
Kokosmelk! Gok ik.
27-10-2017
Leny Wortman
Dat ziet er lekker uit, zou het nu wel willen proeven. Ik denk dat het geheime ingrediënt kokosmelk is. Groetjes Leny