Middin in Beeld

Portret 09-02-2017

Gewaardeerd als moeder

Nazia woont sinds 2015 samen met haar zoon op Middin-locatie het Haagsebos: “De begeleiding is super, ik mag niet klagen, maar ‘nee’ is bij mij ‘nee’. Ik ben de belangrijkste persoon als moeder. Het afgelopen jaar ben ik heel krachtig geworden.”

“Ik heb twee leuke begeleiders. Eén persoonlijke en een gekoppelde,” vertelt Nazia. Ik vind het belangrijk dat dingen niet blijven liggen. Moeilijke mails, die moeten worden opgelost. Daar kijken we dan samen naar.” Nazia is een jonge moeder van twee kinderen: “In het verleden werd ik niet gezien als hun moeder. Ik wil gewaardeerd worden. Vroeger werd ik vaak tegenwerkt of gepusht. Of dat ze niet naar me luisterden. Ik vind het nog steeds moeilijk om open te zijn in gesprekken over de kinderen.”

Helemaal naar ons zin

Vorig jaar zijn Nazia en haar zoon op het Haagsebos gekomen. In dit complex van 200 appartementen wonen 28 cliënten en gezinnen van Middin tussen andere bewoners. Middin biedt op deze locatie speciaal ook ondersteuning aan moeders met kinderen. Nazia en haar zoon kwamen hier met een spoedindicatie begeleid wonen terecht. Ervoor woonden zij zelfstandig in Rotterdam. “Ik wist niet wat begeleid wonen was,” vertelt Nazia, “maar binnen een week hadden we het helemaal naar ons zin hier. We hebben veel geluk gehad: het is een leuke omgeving en een mooi appartement. Ik krijg hulp en spullen. En dan is er ook nog het trefpunt. Ja, ik ben heel erg tevreden.”

Toekomstdromen

“Ik heb niet zoveel vrienden en vriendinnen. Mijn kinderen zijn mijn vrienden. Ik ben het liefst in mijn appartement. Daar geef ik ze alle liefde en aandacht. Ik ben niet opgevoed met uitgaan en alles. Niet dat het verboden is, maar ik blijf liever thuis. De kinderen vermaken zichzelf. Op knutselmiddagen en buurtfeesten zijn we er altijd. Mijn zoon gaat zelfstandig naar school. Hij is superslim. En binnen een week had hij vriendjes. Ik hoop dat alles wordt zoals ik wil in de toekomst. Dat ik mijn twee prachtige kinderen altijd bij me heb. Hier op het Haagsebos. We willen echt nooit meer verhuizen!”

Auteur: Lisa Koolhoven

Nazia woont bij locatie Haagsebos in Zoetermeer, in de nabijheid van Het Trefpunt. Meer weten over wonen bij Middin?

Wonen bij Middin

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

20-10-2019
CONDUCTEUR
Prachtig om te zien sterk! mama's zijn onmisbaar.
03-03-2017
Josta van Harten
Wat goed om te lezen Nazia!! Groetjes van Josta (je oude begeleidster ;))
03-05-2017
Badal
Hoi Josta super populair geworden Super gelukkig . Leuk datje heb geregeerd .