Middin in Beeld

Portret 30-07-2018

Een échte dierenvriend

We houden allemaal wel van dieren, maar Jackie Lansbergen is een échte dierenvriend! Tijdens mijn bezoek aan woonlocatie Ursulaland, vertelde ze over haar werkzaamheden bij hondenuitlaatservice ‘Heppie-Hond’. En haar oppashondje Groovy, die daar een grote indruk op haar maakte.

In 2011 begon Jackie met werken bij Heppie-Hond. Daar hielp ze Mélanie, eigenaar van de hondenuitlaatservice, bijna elke dag met het uitlaten van de honden. Ook was daar het hondje van Mélanie. Groovy, een Golden retriever van vier jaar oud. “We waren meteen verliefd op elkaar”.

Bang straathondje
Groovy was van oorsprong een bang straathondje afkomstig uit Spanje, maar door Jackie knapte hij weer helemaal op. Het waren echte vrienden met een speciale band. “Hij was mijn oppashondje”, vertelt Jackie. Elk weekend logeerde hij bij haar op locatie Windlustsingel, waar Jackie op dat moment woonde. Ook als Jackie niet op Groovy paste, bleef er contact. Door middel van Facetime konden ze elkaar zien. “Dan gingen zijn oren recht overeind staan”, vertelt Jackie lachend.

 

Afscheid
In totaal is Jackie zeven jaar werkzaam geweest bij Heppie-Hond. Ook het afscheid van Groovy heeft in die zeven jaar plaatsgevonden. In 2017 overleed hij in haar armen op twaalf jarige leeftijd. Ondanks dat, is hij nog steeds bij haar. Jackie liet namelijk het portret van Groovy op haar arm tatoeëren, vlak boven zijn hondenpootje en naam.

Gelukkig was Groovy niet het laatste dier in Jackie’s leven. Nijntje en Iris zijn de twee konijnen die bij haar wonen als huisdier op locatie Ursulaland, waar ze sinds 2017 woont. Ook oppashondje Teddy komt regelmatig op bezoek. Elke vrijdag tot dinsdag past ze op. Haar medebewoners zijn er ook erg blij mee. “Iedereen is verliefd op Teddy!”, aldus Jackie.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *