Middin in Beeld

Onbeperkt talent 08-02-2017

Nooit te oud om te musiceren

In verzorgingshuis De Provenier woont de 72-jarige Willem Klootwijk. Vroeger speelde hij met zijn band De Demons door het hele land. En nu vermaakt hij zijn mede-bewoners met zijn gitaarspel en zang. Een oud-muzikant met onbeperkt talent.

“Mijn oom was muziekfanaat”, vertelt Willem glunderend. “Vanaf mijn dertiende leerde hij mij gitaar spelen. Zelf speelde hij accordeon”. Sinds die tijd leerde Willem zichzelf naast de gitaar ook de basgitaar, het drumstel en het keyboard te bespelen. Met drie jeugdvrienden startte hij de band ‘De Demons’. De doorbraak kwam toen hij op een dag met veel succes optrad in feestzaal Spes aan de Dordtselaan. “Het Vrije Volk, een krant van vroeger, schreef een stuk over ons. Daarna werden wij overal in Nederland gevraagd. Ik was een tijd beroemd!”

Muziek zit in me

Ook vandaag de dag laat Willem nog graag zijn talent zien. Wie door de gangen van De Provenier loopt, kan Willem nog regelmatig gitaar horen spelen en zingen. De oude liedjes, maar ook moderne hits. Het kost Willem geen enkele moeite zichzelf de muziek aan te leren. “Muziek zit in mij! Zoals sommige mensen altijd dansen, wil ik altijd spelen en zingen.” En daar plukken de bewoners en het personeel van De Provenier mooi de vruchten van.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *