Middin in Beeld

Onbeperkt talent 28-03-2017

Daniëlle en Carlo behaalden de CPC-medaille

Als je na hersenletsel door een hersentumor of een val van 7 verdiepingen in staat bent om jezelf zo te trainen dat je vijf kilometer in de City Pier City-loop kunt lopen, dan mag je jezelf toch wel een enorme kanjer noemen. Het kostte veel inspanning en doorzettingsvermogen, maar Daniëlle en Carlo lukte het!

Daniëlle (24 jaar) en Carlo (27 jaar) wonen allebei sinds december 2016 bij locatie Middenweg. Beiden liepen ze op jonge leeftijd niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op. Bij Middenweg wonen zij op zichzelf in de buurt van het trefpunt met ondersteuning van Middin. Ze vonden elkaar in hun gemeenschappelijke liefde voor sport en trainden samen voor de City Pier City-loop.

Fitness trainer

Carlo heeft vroeger altijd fanatiek gevoetbald. Maar toen hij 18 was kreeg hij een ongeluk. Een val van zeven verdiepingen. Voetballen op hoog niveau was helaas niet meer mogelijk. Carlo is hard gaan trainen om zo goed mogelijk te herstellen van zijn ongeluk. Hij behaalde zelfs zijn diploma voor fitnesstrainer. Carlo: “ Mijn doel is om mensen met een beperking te begeleiden, Ik wil ze graag motiveren om te gaan sporten. Dat is mijn passie!”

Conditie

Ook Daniëlle is heel sportief bezig. Ze volgt een traject bij de ‘Edwin van der Sar-foundation’ die haar begeleidt naar passend werk en sport. Toen zij nog maar 11 jaar was, kreeg Daniëlle een hersentumor. Ze kwam er voor een groot deel bovenop. Maar aan haar linkerzijde voelt zij nog maar 20%. Om stabiel te kunnen lopen, moet Daniëlle elke dag haar spalk dragen.

Daniëlle: “Ik wilde graag mijn conditie verbeteren en mijn spieren versterken. Als doel stelde ik mezelf dat ik de CPC-loop van vijf kilometer wilde lopen. Toen heb ik Carlo gevraagd om mij te helpen bij het trainen. We hebben tien maanden lang, twee keer per week keihard getraind. Buiten en in de sportschool.”

Daniëlle en Carlo in actie. Let op, niet knipperen, ze gaan heel snel!

Megatrots

Carlo is vooral heel erg trots op de overwinning van Daniëlle. “Het was heel erg mooi om dit samen te kunnen doen. Het was fantastisch om allemaal het zelfde doel te hebben en te behalen.” Daniëlle: “Het was een hele mooie ervaring. Met de hulp van Carlo heb ik gewoon de 5 kilometer gehaald!”. Jarvey, hun betrokken begeleider van locatie Middenweg, was ook blij dat hij mee mocht doen: “Carlo en Daniëlle hebben mij gevraagd of ik met hen vijf kilometer wilde gaan lopen. Daarop heb ik volmondig ja gezegd. Het was super gaaf om te zien dat Carlo en Daniëlle er helemaal voor zijn gegaan. En het was fantastisch om met z’n drieën tegelijk over de finish te komen en onze medaille te krijgen. Ik ben mega trots op hen! Daniëlle en Carlo, volgend jaar de 10 km?”

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

29-03-2017
Jarvey
Ik ben super trots op jullie Daniëlle en Carlo!!!! Jullie hebben keihard getraind om dit te kunnen behalen. Bij het halen van de finish straalde jullie met recht van oor tot oor. Kanjers zijn jullie !!!
28-03-2017
Dorine
Ik zeg, dikke duim!! Jullie ex-buuf van de vorige locatie, Groeten van mij