Middin in Beeld

Middin in de wijk 06-07-2017

Vrolijk vrijwilligerswerk door cliënten Mosaico bij Trefpunt Laakhage

Dankzij de inzet van vrijwilligers lukte het Trefpunt Laakhage om in 2017 weer open te gaan, nadat de gemeente Den Haag de subsidie had ingetrokken. De cliënten van activiteitencentrum Mosaico van Middin komen dagelijks langs bij het multiculturele buurtcentrum en helpen met veel plezier mee.

Een aangeveegde gymzaal, schone toiletten en een geordende buurtbieb zijn het resultaat van de inzet van vijf cliënten van Mosaico. Tevreden pauzeren ze even aan de tafel in de smetteloos witte ontmoetingsruimte waar net een Marokkaanse vrouwengroep vertrekt. “Ik heb gevraagd of ik een keer couscous met ze mag eten”, roept Miep spontaan.

Activiteitencentrum Mosaico ligt naast het multiculturele Trefpunt Laakhage, wat dagelijks langskomen makkelijk maakt. Beheerder Lloyd Harkhoe is trots op de enthousiaste inzet van de cliënten. “Ze hebben altijd zin in het werk, ook het schoonmaken.” Priscilla vertelt dat ze het goed kan: “Soms moet het gewoon gebeuren, maar ik vind die schoonmaakmiddelen ook lekker ruiken.”

vb

Betrokken

Vanaf de doorstart van Trefpunt Laakhage is begeleider Riny Petit van Mosaico betrokken bij het buurtcentrum. “Ik vind het interessant om, naast mijn werk als begeleider, op een ander vakgebied bezig te zijn en samen met een groep vrijwilligers een wijkcentrum te runnen. Als er voor bepaalde klussen een vrijwilliger nodig is, draag ik vaak een cliënt van Mosaico voor.”

De cliënten hebben al van alles gedaan voor het buurtcentrum zoals flyers rondbrengen, geld inzamelen voor Jantje Beton, of stoelen en tafels klaarzetten. Vanaf 1 juni zijn ze twee hele werkdagen per week aanwezig om, met begeleiding, schoon te maken en de buurtbieb te ordenen. “Ik vind het leuk om hier lang te zijn”, vertelt Miep. “Het is hier gezellig en ik mag de bieb doen. Boeken zijn leuk om in te bladeren. Vooral boeken over het koningshuis, landen en dieren vind ik mooi.”

Diversiteit

Als tegenprestatie voor hun vrijwilligerswerk mogen de Mosaico-cliënten eens per week gebruik maken van de gymzaal onder begeleiding van een buurtcoach. “Zo helpen we elkaar”, vertelt Bies Sukul, voorzitter van Trefpunt Laakhage. “Het is zo mooi, deze mensen zijn langzamer dan de andere vrijwilligers, maar brengen veel blijheid binnen. Als ze met hun familie langskomen, merk ik ook hoe belangrijk we voor ze zijn. Je moet echt iedereen een hand geven.”

De voorzitter vindt diversiteit in het buurthuis belangrijk en daarmee ook de aanwezigheid van de cliënten van Mosaico. “We zullen het samen moeten doen in deze maatschappij en daar hoort iedereen bij.”

Beheerder Lloyd Harkhoe en begeleider Riny Petit zijn blij met de samenwerking

De cliënten van locatie Mosaïco doen werkzaamheden met begeleiding van Middin bij Trefpunt Laakhage.  Meer weten over werk & activiteiten voor volwassenen?

Werk & activiteiten volwassenen

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

07-07-2017
Bies Sukul
Mooi stuk. Fijn om met Middin samen te werken! Bies