Middin in Beeld

Middin in de wijk 07-11-2017

Spoken in Voorburg

Tijdens Halloween verandert trefpunt Bovenveen van Middin in een waar horrorhuis. De buurtkinderen griezelen er samen met de bewoners en vrijwilligers van Middin. Een echt gruwelfeest voor de hele wijk.

Wiron Mostert, flexmedewerker  begon zijn eerste werkdag bij trefpunt Bovenveen op Halloween-avond. Wiron: “Een uitgelezen kans om te kunnen doen waar ik als pedagogisch medewerker het beste in ben: een beetje knutselen en grapjes maken.”
Het feestje groeide in omvang en in 2013 werd voor het eerst Spookhuis Bovenveen geopend voor de kinderen uit de buurt.
“Met een paar enthousiaste collega’s en minstens zes ‘huisgeesten’ (onze bewoners van Middin) werd aan alle verwachtingen voldaan”, vertelt Wiron. “Pubers van 13 brulden luidkeels en kinderen van 6 huilden toen hun moeder haar hoofd onder de elektrische heggenschaar legde.” De toon was gezet. Later kwam daar een spooktocht door de wijk bij, in samenwerking met welzijnsorganisatie Woej. “Er kwamen zo’n 50 kinderen op af. De spooktocht werd omgeleid langs het huis van een jongetje dat graag mee wilde lopen, maar ziek was geworden.”

Bloedstollend

Wiron: “Ons achterommetje werd dit jaar omgedoopt tot De Hellesteeg. De keuken was een autopsiekamer waar een verwarde chirurg een jogger uit het park onderzocht. De WC’s werden bezet door cliënten Kim en Alexa, verkleed als bleke bloeddorstige dames met een ketel vol zoetigheid. Als je dan nog niet in je broek had geplast van de lach of de schrik, moest je nog door een lage tunnel kruipen, langs de spinnen en rondslingerende lichaamsdelen uit het lab van Dokter Fright.”.

Tegen de spanning zijn de buurtkinderen niet allemaal even goed bestand, zo ervoer Kim: “Sommige bezoekertjes moesten huilen, die kregen dus extra snoep”. Anderen vonden het niet eng genoeg, maar slopen intussen wel met een grote boog om het lijk heen. De Hellesteeg vonden ze het engste. Een jong bezoekertje gruwelt er nog van: “Er bungelde van alles in je gezicht! Dan moest je ook nog voorbij de vuilnisheks (Helen van de slaapwacht) zien te komen, terwijl zij rook in je gezicht blies”.

Spookhuis wordt trefpunt

Nu na het feest de rust is weergekeerd, gaat iedereen weer over tot de orde van de dag. Het spookhuis heeft zijn dagelijkse functie terug van trefpunt waar cliënten dagelijks terecht kunnen, en waar andere cliënten werkervaring in de horeca kunnen opdoen met het bereiden van verse maaltijden. Medewerkers, cliënten en buurtbewoners kijken terug op weer een geslaagd feest en mooie samenwerking. Wiron: “Het is mooi om te zien hoe een handjevol cliënten  zich telkens weer inzet voor de buurt en voor elkaar, onder de bezielende coaching van trefpuntcollega Wendy van den Bos. Flyers uitdelen, spullen lenen, posters plakken, de media bereiken, er komt echt veel bij kijken. Iedereen draagt zijn steentje bij en dan kun je ook echt iets leuks bouwen met elkaar.”

Locatie Bovenveen van Middin biedt 24 uurs-ondersteuning aan huis aan cliënten met een verstandelijke beperking. Zij krijgen hulp bij dagelijkse zaken.  Kijk voor meer informatie op de website:

Dagelijkse zaken

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

17-11-2017
Leny Wortman
Erg gaaf en griezelig. Ook mooie samenwerking.