Middin in Beeld

Mag ik even 01-12-2017

Vijf goede redenen om weer in de schoolbanken te kruipen

Toen ik bij Middin binnenkwam voelde het als een warm bad. De collega’s, de cliënten… fantastisch! Maar als ik wilde blijven moest ik wel m’n MBO halen. Dus zat ik elke week in de schoolbanken tussen de tieners. Dat is niet altijd makkelijk, toch ik zou het iedereen aanraden. Waarom? Je leest het in mijn verhaal, daarin geef ik je ook vijf goede redenen om terug naar school te gaan.

Toen ik als uitzendkracht achter de receptie van Middin belandde, ging er een wereld voor me open. Ik kwam uit het notariaat, een sector waar mensen heel formeel met elkaar omgaan. En ik vond mezelf oud. Ik was 48 en dacht dat ik nooit meer een baan zou vinden. En naar school gaan, daar had ik helemaal nooit meer aan gedacht.

Middin was vanaf de eerste dag als een warm bad voor me. Hoe mensen met elkaar omgingen, hoe ik gewaardeerd werd om wie ik was. En die cliënten, ik hielp ze regelmatig om lunches klaar te maken. Zo ontdekte ik hoe leuk het was om met ze te werken, ik kreeg er zoveel energie van ze. En zij van mij ook, denk ik.

Op m’n 53ste terug naar school

Toen de uitzendperiode was afgelopen, kreeg ik een kans om te blijven. Ik heb ook een horeca-achtergrond en werd gevraagd om de brasserie in Rijswijk op gaan zetten. Ik wilde niets liever. Maar ja, in die functie moest ik cliënten gaan begeleiden en daar had ik geen papieren voor.
Zo kwam het dat ik op m’n 53ste weer de schoolbanken inkroop voor de opleiding pgb-z, niveau 4. Ik werkte 32 uur en zat één dag in de klas, tussen allemaal jonge meiden die de hele dag met hun mobieltjes in de weer waren.
Maar ik zei het al: ik kan het iedereen aanraden om weer naar school te gaan. Ik geef je vijf redenen.

  1. Je krijgt er energie van

Op school ben je even heel ergens anders en heel anders met je vak bezig. Je ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe dingen en krijgt inzichten. Dat geeft nieuwe energie.

  1. Je krijgt meer eigenwaarde

Ik vond de combinatie werken en leren echt intensief. Ook omdat er privé wat zaken speelden. Maar ik moest en zou het papiertje halen, anders kon ik niet blijven. Achteraf geeft dat zo’n zelfvertrouwen: dat ik het gewoon gehaald heb. Ik was zo trots op mezelf.

  1. Je werk wordt er leuker van

Als je iets al heel lang op dezelfde manier doet, haalt een opleiding je uit die sleur. Je wordt geprikkeld om anders te gaan denken en anders te doen. Dat inspireert en daardoor wordt je werk ook weer nieuw en dus leuker.

  1. Je krijgt nieuwe kansen

Hoe meer je leert, hoe meer je aankan en hoe meer kansen je krijgt. Ik merk dat ik beter ben in m’n werk doordat ik steeds nieuwe dingen leer. Dat helpt me om de kansen aan te grijpen, die ik krijg bij Middin.

  1. Nu exclusief voor Middin-ers!

Wist je dat er tegenwoordig MBO-klassen zijn, exclusief voor Middin-ers? Het schoolse vond ik destijds het lastigste. Maar als je nu naar school gaat, zit je met collega’s in de klas en heb je dus geen gedoe met die jongelui! Daar ben ik best een beetje jaloers op 😉.

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik m’n diploma haalde. Daarna heb ik nog heel wat opleidingen gedaan. Autisme basis en vervolg, coaching enz. enz. M’n carrière is ook in een stroomversnelling geraakt. Na de brasserie in Rijswijk heb ik ook Monteverdi en Vivaldi op mogen zetten en ben ik bezig met het Forum in Zoetermeer.

Dat ik zo gegroeid ben, dat zit deels in mezelf, maar ook in de organisatie. Ik heb bij Middin zoveel kansen gekregen en bij alle nieuwe projecten en ideeën die er zijn mogen we meedenken. Daar krijg ik steeds weer energie van.

Ik ben nu 58 en ik wil die 9 of 10 jaar die ik nog moet werken heel graag nieuwe uitdagingen aangaan. Dus ik zal nog wel wat keren de schoolbanken in moeten kruipen. Ik heb er zin in!

Marjolein van den Heuvel
Werkbegeleider Middin

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *

20-02-2018
Amanda Brito
Wauw wat een inspirerend en mooi verhaal :-)
13-12-2017
Ruud
Goed verhaal, en evaar die inzet en betrokkenheid wekelijks als ik meewerk!. Overigens schaal ik jou nog steeds in onder de jonkies Ruud