Middin in Beeld

Mag ik even 30-08-2018

Mensen met een beperking zijn puur, ik word er blij van!

De liefde voor het vak ontdekt Petra Burger-Slaman (43) als ze als vrijwilliger samen mee gaat met haar zoon op Wigwamvakantie. Stichting Wigwam organiseert vakanties voor gezinnen met een zoon of dochter met een beperking. Alle kinderen zijn welkom, hoe intensief de zorg ook is, ongeacht beperking.

In het dagelijks leven werkte Petra als bloemist, maar miste het contact met kinderen of jongeren met een beperking. Vanuit haar netwerk werd ze geadviseerd te proberen om in de gehandicaptenzorg te werken. Een enorme stap voor een alleenstaande moeder met een kind van 12 jaar. Haar zoon zei tegen haar: “Mam, ga het gewoon doen”. Ze solliciteerde via de website van Middin en werd uitgenodigd voor een gesprek. Binnen een half uur hoorde Petra dat ze is aangenomen en sprongen de tranen van geluk in haar ogen.

In januari van dit jaar startte Petra met de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG (VIG-MZ) aan het Albeda College in Rotterdam. Tijdens haar opleiding gaat Petra één dag in de week naar school en werkt ze drie dagen op locatie Binnenklingen 55. Op het terrein van Binnenklingen, in één van de zeventien woningen, wonen volwassen cliënten met een ernstige meervoudige beperking, die ook zeer intensieve ondersteuning nodig hebben.

Petra straalt wanneer ze over haar werk praat; “Bij Middin kwam ik in een warm bad”! Ze noemt het dankbaar werk en een “betaalde hobby”. Het is soms lastig om de vraag van de cliënt goed te verstaan, omdat er cliënten zijn die zich verbaal niet kunnen uitdrukken. “Ik zie de sprankeling in hun ogen en snap wat ze willen zeggen”. Gelukkig heeft Petra fijne collega’s om zich heen waar ze veel van leert en die ze op elk moment om hulp kan vragen.

“Hoe weet je nu precies of je het goede doet”? vroegen wij Petra; “Je het ziet aan de uitstraling van de cliënt, de blije gezichten en ouders die laten merken dat ze het fijn vinden wat je doet”. Samen met het team doen we ons best om het allemaal goed te organiseren.

We hebben voldoende tijd en aandacht voor elke cliënt.

 Wil jij ook werken met bijzondere mensen?

Wil jij werken met bijzondere mensen? Vind je het leuk om in een inspirerende omgeving te werken? Met medewerkers die positief zijn en altijd zoeken naar de beste oplossing voor de cliënt? Dan is Middin misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk ondernemende, nieuwe collega’s.

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *