Middin in Beeld

Mag ik even 31-05-2017

Aroen benut zijn talenten bij Middin

Laat ik mijzelf even voorstellen, mijn naam is Aroen Lachman. Sinds de introductie van Middin in Beeld ben ik lid van de redactieraad. In het dagelijks leven werk ik bij Mosaico. Ik vertel je graag over hoe ik dit werk doe met mijn beperking.

Al twee jaar werk ik bij werkcentrum Mosaico. Dit is een werkcentrum van Middin met een weverij en een productieafdeling. Ik woon nog thuis. Ik luister daar heel graag naar diverse soorten muziek: Hindoestaanse, Spaanse, Nederlandse en Engelse 70’s en 80’s muziek. Daarnaast ben ik ook lid van de centrale cliëntenraad van Middin. Twee keer per maand houden we dan een vergadering bij het kantoor in Rijswijk.

Werken bij Mosaico

’s Morgens brengt de bus mij naar het werkcentrum. Daar werk ik vier dagen per week. Ik ben verantwoordelijk voor de telefoondienst en daarnaast doe ik ook licht arbeidsmatig productiewerk. Hierbij kun je denken aan het vullen van promotietasjes voor de Haagse brandweer, die zij uitdelen bij voorlichtingen over brandveiligheid. Wanneer ik telefoondienst heb, neem ik de telefoon aan. Ik zeg dan: “Goedemorgen, werkcentrum Mosaico” en dan vraag ik voor wie er gebeld wordt en verbind ik door. Ik werk samen met veel gezellige collega’s en dat maakt mijn dag goed.

Op de tast

Ondanks mijn beperking, kan ik bij Mosaico mijn kwaliteiten goed gebruiken. Ik ben namelijk visueel beperkt en dus zeer slechtziend. Ik doe alles op de tast. Ook onthoud ik makkelijk hoe ik iets kan bedienen. Mijn tastzin en geheugen zijn goed ontwikkeld, waardoor ik mijn werk goed en moeiteloos kan uitvoeren. Ik kan bijvoorbeeld goed omgaan met technische apparaten, zoals een stereo, TV en dvd-speler.

Kansen

Mensen met een beperking krijgen bij Middin ook de kans om zich te ontwikkelen en mee te denken. Sinds de introductie van het platform Middin in Beeld ben ik namelijk lid geworden van de redactieraad. In februari stond er een oproep op het intranet. Mijn begeleider Riny stelde aan mij voor om mijzelf op te geven, terwijl de oproep eigenlijk alleen bedoeld was voor medewerkers. Toch heb ik de kans gekregen om mee te doen. Met Middin in Beeld kan ik ook mensen buiten Middin bereiken. Dit vind ik erg leuk, want zo kunnen mensen lezen hoe het is om bij Middin te werken en te wonen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en tot in het volgende artikel.

Aroen Lachman
Lid redactieraad Middin in beeld

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *