Middin in Beeld

Actueel 04-05-2018

Blije gezichten dankzij opbrengsten Sail4Care

Op 25 mei 2018 vindt de tweede editie van Sail4Care plaats. Een zeilevenement voor én met Middin, waarbij een deel van de opbrengsten ten goede komen aan onze cliënten. Met de opbrengsten van vorig jaar heeft Middin mooie sport- en spelmaterialen kunnen aanschaffen, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen met een beperking.

Kinderdagcentrum Moskousingel in Den Haag heeft met de opbrengsten van de eerste editie van Sail4Care een budget ter beschikking gekregen, waarmee sport- en spelmateriaal is aangeschaft. Dankzij evenementen als Sail4Care, maar ook via fondsenwerving en sponsoring, kunnen ‘extra’s’ gerealiseerd worden voor de cliënten van Middin. Het gaat dan om het organiseren van activiteiten of het aanschaffen van artikelen, waarvoor binnen de reguliere begroting geen ruimte is.

Normaal gesproken is hier vanuit de locaties helaas geen budget voor, maar de spullen zijn hard nodig en natuurlijk erg gewenst ” aldus Danielle.

Danielle Meijer is werkzaam als bewegingsagoog en geeft
zwem-, gym- en sportles aan kinderen tot twaalf jaar. Via sponsoraanvragen schaft zij spullen aan.
Er was na de uitbreiding nog niet genoeg spel- en sportmateriaal voor het aantal kinderen op de locatie. We zijn van drie naar zes groepen gegaan. Het was dus echt nodig.”
De Moskousingel beschikt inmiddels over onder andere een digitaal bord, waar naast televisie kijken, ook oefeningen op kunnen worden gemaakt. Verder heeft de locatie een tipi-hangmat aangeschaft, waarin de kinderen graag tot rust komen.

Op de Moskousingel verblijven kinderen met een verstandelijke beperking, die vaak niet goed meekomen op het reguliere kinderdagverblijf. De aangeschafte materialen dragen bij aan de ontwikkeling van de grove- en fijne motoriek van het kind en zijn geschikt voor alle beperkingen.

We hebben ook een groep met kinderen die meer zorg nodig heeft. Zo hebben we een cliënt met een auditieve- én visuele beperking. Daarom hebben we speciaal voelmateriaal aangeschaft. Hierbij kun je denken aan stangen die trillen en gevoeld worden op rug en benen. Op die manier combineer je spel met ontwikkeling. Ook hebben we ballen aangeschaft, waarop je kunt rollen. Kinderen met ADHD worden hier ook erg rustig van. De fietsjes voor buiten worden gewoon elke dag gebruikt. Alles is gericht op de ontwikkeling van het kind. Daar word ik natuurlijk heel blij van. ” aldus Danielle.

 

Danielle Meijer

Plaats uw reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste invoer *